Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

53-as főút

2020. április 15. - szaja

Az út hossza: 87 km
Az út eleje: Solt, 52-es főút
Az út vége: Tompa, határátkelő (Szerbia)
Érintett főbb települések: Soltvadkert, Kiskunhalas

Indítótábla az első végponton: 

Az 53-as főút Solt nyugati végén fordul délre az 52-es főútból elágazva és szinte azonnal el is hagyja a lakott területet. A táblát jó 500 méterrel később, nyílt mezők mellett találjuk.

53a.png

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a főút közel 90 kilométeren keresztül halad Magyarország területén és két értelmezhető várost is érint (Soltvadkert, Kiskunhalas), a tábla valamiért csak a határt, illetve az azután következő, valóban az útvonal legfontosabb célpontjának értelmezhető várost jelzi. 

Link

Indítótábla a második végponton: 

A Google Street View autója a határ vonaláig nem ment el, hanem úgy tűnik, hogy az attól száz méterre elhelyezkedő Határ Market parkolójában fordult meg. Szerencsére az indítótábla kihelyezésével megvárták a bevásárlóközpont kiforduló ágát, így pont van felvételünk a vizuálisan egyébként igencsak furcsa (az ugyanazon úton elérhető települések közötti vonalazással még sehol máshol nem találkoztunk), de információtartalomban kifejezetten dicséretes táblát. 

53b.png

Persze a kötekedő énem most megjegyezhetné, hogy ha Kecskemétet az 54-es úttal jelezték (az általános gyakorlatban itt "53-54"-nek ellene szerepelnie), akkor a Duna másik oldalán található Dunaföldvár esetében is indokolt lenne az 52-es szerepeltetése. 

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr4815614094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása