Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

82-es főút

2020. május 29. - szaja

Az út hossza: 80 km
Az út eleje: Veszprém, 8-as főút
Az út vége: Győr, 1-es főút
Érintett főbb települések: Zirc

Indítótábla az első végponton: 

A 82-es főút a veszprémi körgyűrű keleti oldalán ágazik ki észak felé a 8-as főútból, hogy aztán maga is rövid ideig a város körgyűrűjeként szolgáljon, majd elinduljon Győr irányába. Az út egy ideig még Veszprém belterületén halad, majd 2 kilométer külterületi szakasz után áthalad a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton. Semmiféle akadálya nem lenne az indítótábla kihelyezésének a felmért szakaszon, de táblát sehol nem találunk (még Gyulafirátót után is ellenőriztem pár kilométert).

Indítótábla a második végponton:

A főút északi kiindulópontja Győr kellős közepén, a városháza oldalában van, itt ágazik ki az 1-es főútból dél felé a nyomvonal. A 82-es több kilométeren keresztül halad még Győrben, majd nem messze az M1-es autópályától végül elhagyja a belterületet, így meg is találhatjuk a táblát.

82b.png

Az biztos, hogy ez a tábla nem nyer szépségversenyt, hiszen még azért is küzdenünk kell, hogy le tudjuk olvasni, hogy Veszprém 72 kilométerre van. Az egyből feltűnő szépséghiba ellenére az alsó sor talán még furcsább, ilyen konstrukciójú autópálya célpont jelöléssel sehol nem találkoztunk az országban - teljesen érthetően, ugyanis a tábla logikája szerint az M1-es autózva érjük el az autópályát? 

Link

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr3215727832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása