Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

86-os főút

2020. június 15. - szaja

Az út hossza: 192 km
Az út eleje: Rédics, határátkelő (Szlovénia)
Az út vége: Mosonmagyaróvár, 1-es főút
Érintett főbb települések: Körmend, Szombathely, Csorna

Indítótábla az első végponton: 

A 86-os főút az ország egyetlen főútja, amelynek a kilométerszámozása az országhatárnál kezdődik, így mi is innen keressük az indítótáblát. (Hogy miért van ez így? Nos, bár ez a főút se a helyéről - a 8-as zónából - hanem a 7-esből indul, viszont mivel teljesen egyértelműen az 1-es zóna felé tart, így a többi 8-ashoz - kivéve a 85-öst - hasonlóan az óramutató járása szerinti logikát követően észak felé kell növekednie a számoknak.) Az indítótáblával sokat nem kell bajlódnunk, hiszen a határállomást elhagyva azonnal szembejön velünk a gigantikus indítótábla. 

86a.png

A tábla információtartalma teljesen rendben van, de azért a tábla alsó felén érdemes megjegyezni a Schengennek köszönhetően lekapart "VÁM | ZOLL" táblákat, továbbá a rend kedvéért korrigáljuk a Google homályosító algoritmusának hibáit, és jegyezzük meg, hogy a letérési opciók a következők: 86-87 Kőszeg, 86-84 Sopron, 86-15 Rajka. 

Link

Indítótábla az első végponton: 

A 86-os főút északi végpontja Mosonmagyaróvár belvárosában van, ahol a kelet felé 1-es főút villás elágazásának jobb oldali ágaként fordul dél felé a nyomvonal. Pár kilométer Mosonmagyarórávon belül haladunk, majd hamarosan elérjük az M1-es autópályát, azt követően pedig rövid külterületi haladást követően a táblát is megláthatjuk.

86b.png

Az útvonal nemzetközi tranzit jelentőségéhez képest meglehetősen puritán ez a tábla, nem hogy a határt követő nemzetközi célpont hiányzik róla (bár ez a valójában a másik irányban sem érhető el), de még az út végét jelentő országhatár is elmarad - hiába, úgy tűnik, hogy a közel 200 kilométeres távolság itt még túl távolinak tűnik. 

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr4515810758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása