Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

73-as főút

2020. április 21. - szaja

Az út hossza: 13 km
Az út eleje: Csopak, 71-es főút
Az út vége: Veszprém, 8-as főút
Érintett főbb települések

Indítótábla az első végponton: 

A 73-as főút nagyon hasonlít a 72-eshez: mindkettő a Balaton északkeleti részén köti össze a tópartot Veszprémmel egy kétszámjegyű főúthoz képest kifejezetten rövid útvonalon. A 73-as főút Csopakon ágazik ki észak felé a 71-es főútból, és miután egy aluljárón keresztezi a vasútvonalat, áthalad a településen. Az indítótáblát a településről kiérve, erdős környezetben láthatjuk.

73a.png

Link

Indítótábla a második végponton:

A 72-es hasonlat a másik indítótábla esetében is működik: igazán fontos úticél hiányában úgy tűnik, hogy a déli irányban a 73-asnál sem erőltették a tábla kifejezését. Pedig alkalmas hely bőven lett volna rá: a főút a Veszprém elkerülőjeként funkcionáló 8-as főutat annak déli szakaszán, nyílt mezőkkel övezett külterületen hagyja el, majd az út gyakorlatilag Csopakig nem is érint lakott települést, de hiába. 

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr5715626216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása