Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

89-es főút

2020. június 15. - szaja

Az út hossza: 12 km
Az út eleje: Szombathely, 87-es főút
Az út vége: Bucsu, határátkelő (Ausztria) 
Érintett főbb települések

Indítótábla az első végponton: 

A legmagasabb sorszámú kétszámjegyű főút Szombathely északi határában ágazik ki az észak felé tartó 87-es főút körforgalmából ahol nyugatra fordul az osztrák határ felé. Egy gyorsan érkező körforgalom után ki is érünk Szombathely lakott részéről, de az indítótáblát még a hivatalos "Szombathely vége" tábla előtt megcsípjük.

89a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

A bucsui határátkelő minden bizonnyal Bucsu külterületén terül el, de a határon átkelve a településből semmit nem fogunk látni, sőt az első elágazás nem is Bucsura, hanem szintén a relatíve közelben fekvő Nardára vezetni. A nardai elágazást elhagyva, de még a bucsui elágazás előtt találhatjuk meg a bőbeszédű indítótáblát. 

89b.png

Érdekes, hogy Budapest esetében nem került feltüntetésre pontos útvonal, de rövid utánakeresés után arra jutottam, hogy ennek a hiányosságoknak az az oka, hogy főúton egészen szürreális módon a 89 - 87- 86 - 88 - 84 - 8 - 7 kombinációval lehet a fővárosba jutni, amit érthető módon ebben a formában fölösleges feltüntetni. További kuriózum, hogy a tábla a 87-es főút vonatkozódásban nem köteleződik el a folytatás irányában, és a 89-es út 87-esbe torkollását követően mindkét elérhető irány (Kám, Kőszeg [határ]) felé ad távolságadatot. 

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr315810982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása