Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

77-es főút

2020. május 19. - szaja

Az út hossza: 54 km
Az út eleje: Veszprém, 8-as főút
Az út vége: Lesencetomaj, 84-es főút 
Érintett főbb települések: Nagyvázsony, Tapolca

Indítótábla az első végponton: 

A 77-es főút a Balaton-felvidék északi lábánál haladva kifejezetten érdekes módon két 8-assal kezdődő utat köt össze. Keleti kiindulópontja a Veszprém félkörgyűrűjeként szolgáló 8-as főút délnyugati szakaszán van, már lakatlan területen indul el nyugat felé. Az indítótáblára sem kell sokat várni, kb. 400 méter után találjuk meg az út számát nem tartalmazó, de egyébként megfelelően részletes táblát.

77a.png

Link

Indítótábla a második végponton:

A 77-es főút Lesencetomaj déli külterületén ágazik ki a Balaton felé tartó 84-es főútból, és keleti-északkeleti irányban indul el Veszprém irányába. A kiindulópont eredetileg valamivel északabbra, Lesencetomaj központjához jóval közelebb volt megtalálható, de az időközben megépült elkerülő nyomvonal délebbre helyezte azt. Valószínűleg ennek a módosításnak köszönhető, hogy indítótáblát sem az új, sem a régi nyomvonalon nem találunk Lesencetomaj térségében (pedig alkalmas hely bőven lenne rá), de mivel az új útvonal igazából nem érinti a falut, így saját szabályaink szerint az első keresztezett település határáig kiterjesztjük a keresést.

Milyen jól is tettük, hiszen Lesencetomaj után néhány kilométerrel már Tapolca határába érünk, majd a település érdemi részét elhagyva meg is találjuk azt az indítótáblát, amely társához hasonlóan szerényen hallgat arról, hogy melyik főúthoz tartozik. 77b.pngLink

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr8515706808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása