Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

72-es út

2020. április 20. - szaja

Az út hossza: 7 km
Az út eleje: Balatonfűzfő, 71-es főút
Az út vége: Litér, 8-as főút
Érintett főbb települések

Indítótábla az első végponton: 

Az ország legrövidebb kétszámjegyű főútjához kapcsolódóan nem voltak túl merész várakozásaim, így kellemeset csalódhattam, amikor rögtön a kiindulási körforgalmat követően (a 72-es főút Balatonfűzfő határában tér ki északi irányban a 71-esből) megtaláltam a kifejezetten informatív indítótáblát. 

72a.pngMondjuk azt, hogy a gyakorlatilag Veszprém külterületén véget érő 7 km-es főút esetében hogy jön ki a 16 km-s távolság, nehéz megmagyarázni - a város legbelsőbb központja sincs 13 km-nél távolabb ettől a ponttól. 

Link

Indítótábla a második végponton: 

A 8-as útról valahol Litér és Veszprém külterületeinek határán letérve azonban nem fogad minket azonnal indítótábla, ami nem sok jót sejtet a továbbiakra nézve. És valóban, mivel az út teljes egészét módunkban volt végigkövetni, biztosan állíthatjuk, hogy sem Litért megelőzően, sem Litér lakott területén, sem Litért követően nem találunk indítótáblát. Nyilván ebben a speciális helyzetben olyan igazán nagy szükség sincs rá, de ha az északi irányban sikerült kihozni egy viszonylag értelmezhető, dél felé is elfért volna egy hasonló. 

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr4115625282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása