Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

84-es főút

2020. június 15. - szaja

Az út hossza: 132 km
Az út eleje: Balatonederics, 71-es főút
Az út vége: Sopron, határátkelő (Ausztria)
Érintett főbb települések: Sümeg, Sárvár 

Indítótábla az első végponton: 

A 83-as főút Városlőd északi határában, már külterületen ágazik ki észak felé a kelet-nyugati 8-as főútból. A főúton elindulva hamarosan kapunk még egy visszakanyarodási lehet

Számozástechnikai kuriózum, hogy a 84-es főút az ország 7-es számozási zónájába mélyen belenyúlva, a Balaton északnyugati szélén található Balatonederics határából indul el Sopron és Bécs felé. A már külterületi részen elinduló országút gyakorlatilag azonnal hozza is az indítótáblát. 

84a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

A 83-as főút Sopron nyugati külterületén érkezik meg Bécs felől az országba, és a Sopron előtti rövidke "üres" szakaszra térve ezúttal a fejünk felett láthatjuk az indítótáblát.

84b.png

Mindenképpen érdekes kiemelni a nagybetűs "BALATON" feliratot, amelynek használata kissé szembemegy az általános, településekre alapozó távolságadatokkal, de az ország északnyugati részében - értelemszerűen a német turisták útbairányítását támogatandó - itt-ott lehet találkozni ezzel a módszerrel. A kilométeradatban való apró eltérést (128 vs 132) a sárvári elkerülő kiépülése okozta. Kapunk továbbá egy budapesti irányvonalat is, ami abban az esetben, ha nem kívánunk autópályát használni, továbbra is helytállónak tűnik. 

Link

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr9215810674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása