Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

71-es főút

2020. április 20. - szaja

Az út hossza: 116 km
Az út eleje: Lepsény, 7-es főút
Az út vége: Keszthely-Fenékpuszta, 76-os főút
Érintett főbb települések: Balatonfűzfő, Balatonfüred, Badacsony

Indítótábla az első végponton: 

A Balaton északi partján feltáró 71-es út a tó délkeleti csücskétől nem messze, Lepsény külterületén hagyja el a 7-es főutat egy furcsa delta elágazásban. 1,5 km nyílt terep után jutunk el az M7-es autópályához, amit egy felüljárón keresztezünk, majd hamarosan az indítótáblát is elérjük.

71a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

A 71-es főút Keszthely déli külterületén, Fenékpusztán ágazik ki észak felé a 76-os főútból, a táblát pedig kigyorsítás után azonnal megkapjuk. 71b.png

Mind Balatonaliga, mind Sopron feltüntetése érdekesnek tűnik. Balatonaliga minden bizonnyal az út végeként szerepel - bár valóban ott található az M7-es csomópontja, az első bekezdésből kiderül, hogy az út végpontja igazából Lepsényben van. (Hab a tortán, hogy Balatonaliga nem önálló település, hanem Balatonvilágos része). Sopron szerepeltetése talán még érdekesebb, hiszen a térképre ránézve három olyan, nagyobb jelentőségű települést láthatunk, amit a 71-esről egy útváltással elérhetünk (Zalaegerszeg, Szombathely, Veszprém), de az tény, hogy jó 15 km múlva valóban a 71-esből ágazik ki a 84-es út, így magának a főútnak, illetve annak végpontjának szerepeltetése indokoltabb lehet.

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr4215625284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása