Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

66-os főút

2020. április 17. - szaja

Az út hossza: 54 km
Az út eleje: Pécs, 6-os főút
Az út vége: Kaposvár, 61-es főút
Érintett főbb települések: Sásd

Indítótábla az első végponton: 

A magyar Route 66 Pécs keleti részén ágazik ki a 6-os főútból, és észak felé fordulva jó 3 kilométeren keresztül a városban halad. A városhatárt elhagyva megkezdjük az emelkedést a Nyugati-Mecsekben, és kb. 1 kilométer után meg is kapjuk az indítótáblánkat. 

66a.pngA részletes, 4 célpont felé (amiből 3 ráadásul más főutakat is igénybe vesz) méltón állít emléket annak a kevéssé ismert ténynek, hogy a II. világháborút megelőzően a Budapest-Pécs viszonylat elsődleges kiszolgálója ez az útvonal, mivel a Szekszárd felől betérő 6-os út a Mecsekben gyakorlatilag egyáltalán nem volt kiépítve. Aranyos egyébként a táblában, hogy míg Dombóvár esetében dicséretes módon "66-611" szerepel, addig a tripla útszámot igénylő Siófok és Balatonlelle esetében már helyhiány vagy esztétikai szempontok miatt elmaradt a 66-os. 

Link

Indítótábla a második végponton:  

A Kaposváron keresztülhaladó 610-es és a várost észak felől elkerülő 610-es utak keleti szétválásához került becsatornázásra a dél felől érkező 66-os főút. A körforgalom Kaposvár keleti külterületén található, innen dél felé haladva egy darabig lakatlan területet szelünk át, de hamarosan meglátjuk Sántos házait, majd aztán észrevehetjük, hogy a "Sántos" tábla elé még csak befért az indítótábla. 

66b.png

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr2315618650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása