Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

88-as főút

2020. június 15. - szaja

Az út hossza: 12 km
Az út eleje: Sárvár, 84-es főút
Az út vége: Vát, 86-os főút
Érintett főbb települések

Indítótábla az első végponton: 

A kétszámjegyű főutak listájának legmeglepőbb képviselője a 88-as, ami annak ellenére, hogy kifejezetten rövid, ebben a formában nemrég épült, és igazából semmi mást nem csinál, csak két főút derékszögű elágazásának ad egy rövidítő átlót, valamiért mégsem az ilyen jellegű utaknál megszokott három számjegyet (pl. 846 vagy 864) kapta, hanem rendes tisztességes dupla számjegyet.

Így hát mi is igazi főútként kezeljük a 84-es főútból Sárvár északi külterületén nyugat felé elinduló 88-ast.  A főútra térve szinte azonnal kapunk egy betérési lehetőséget Sárvár centrumába, de ha ezt kihagyjuk, akkor érkezik is a minden elérhető információt tartalmazó indítótábla. 

88a.png

Link

Indítótábla a második végponton:

Vátot kelet felé elhagyva rövid ideig nyitott terepen haladunk a 86-oson, majd el is érjük a 88-as elágazás, amely dél-délkelet felé kanyarodik ki a főútra. A minden lényeges információt tartalmazó tábla rövidesen, még az M86-os csomópontja előtt érkezik.

 

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr2115810954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása