Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

36-os főút

2020. április 07. - szaja

Az út hossza: 51 km 
Az út eleje: Polgár, 35-ös főút
Az út vége: Nyíregyháza, 4-es főút
Érintett főbb települések: Tiszavasvári

Indítótábla az első végponton: 

A 36-os főút Polgár külterületén ágazik ki északkelet felé Nyíregyháza irányába, és nem sokkal az egyenesbe fordulást követően érkezik a szűkszavú indítótábla. 

36a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

A 36-os főút Nyíregyházán a Bujtosi Városligetnél ágazik el a 4-es főútból, rövid szolgálatot teljesít a város belső körgyűrűjének északnyugati negyedeként, majd nyugati irányban távozik - az indítótáblát nem sokkal a városhatár  után, de még a külső körgyűrű előtt találhatjuk meg.

36b.png

Az indítótábla egyébként szép mementót állít annak az időszaknak, amikor a 36-os főút kiemelt jelentőséggel bírt az országos közlekedési hálózatban. Az M3 Polgárig tartó szakaszának átadását követően az Ukrajna, esetleg Románia irányából érkező tranzitforgalom a 36-ost használva közlekedett nyugat felé - ez a funkció az M3-as további bővítésével mára eltűn.

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr5115597150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása