Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

39-es főút

2020. április 08. - szaja

Az út hossza: 37 km 
Az út eleje: Encs, 3-as főút
Az út vége: Mád, 37-es főút 
Érintett főbb települések: Abaújszántó

Indítótábla az első végponton: 

A 39-es főút 2013-ban került kialakításra korábbi mellékutak átszervezésével - ez a tény jelenthet jót is (az átszámozást komolyan vették) és rosszat is (nem vették komolyan, az eredeti mellékutak táblázása maradt meg). A főút Encs északnyugati oldalán ágazik ki a 3-as főútból és keleti irányban a város főutcájaként szeli át a települést. A város keleti oldalán az út találkozik az Encsen észak-déli irányban áthaladó főúttal, és a kereszteződés előtt egy ritkán használt hibrid (az elágazási úticélokat és azok távolságát is mutató) tábla áll, amely az egyenesen haladóknak is ad távolságot. Sajnos azonban a legnagyobb jóindulattal sem tudom elfogadni ezt a táblát indítótáblát, ugyanis egyenesen haladva azt az Erdőbényét adja meg célként, ami a 39-es útvonalán nem szerepel. Szőrös szívűségemnek sajnos nem lett gyümölcse, mivel igazi indítótáblát sem Encs területén, sem az Encs és Gibárt közti nyílt terepen nem találunk.

Indítótábla a második végponton: 

A 39-es főút a 38-as főúttól alig 500 méterrel nyugatabbra ágazik ki a 37-es főútból, ami egyben azt is jelenti, hogy egy rövid közös szakasz kinevezésével a mostani 39-es nyugodtan futhatna 38-as számmal is. Sajnos az indító körforgalomból kifordulva azonnal látom, hogy 2011-es a Google Street View felvétele - ekkor a 39-es főút még nem létezett, úgyhogy táblát sem fogunk találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr8715598310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása