Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

44-es főút

2020. április 09. - szaja

Az út hossza: 144 km
Az út eleje: Kecskemét, 5-ös főút
Az út vége: Gyula, határátkelő (Románia)
Érintett főbb települések: Kunszentmárton, Szarvas, Békéscsaba

Indítótábla az első végponton: 

A 44-es főút Kecskemét délnyugati körgyűrűjének részeként a város déli részén válik ki az 5-ös főútból. A 2019-es rögzítésű felvételek jelentős építkezési tevékenységről számolnak be a kiinduló körforgalom környékén, így egy kicsit aggódtam, de az indítótáblát szerencsére nem érintették a munkálatok, a földhalmok között továbbra is elérhető.

44a.png

Link

Indítótábla a második végponton:

Minden bizonnyal a teljes gyűjtemény legjóindulatúbb indítótáblája lesz a 44-esé, ugyanis hajlandó voltam 9 km-t megtenni érte a főúton. A határátkelőt követően ugyanis gyakorlatilag azonnal Gyula külvárosi területére érünk, és míg korábban a 44-es főút keresztülhaladt a városon, addig ma már délről megkerüli azt. Ennek a ténynek köszönhetően tehát több, mint 8 km-en keresztül Gyula hol lakott, hol lakatlanabb határán haladunk, így mindenképpen meg akartam hagyni a város teljeskörű elhagyását az ítéletalkotással. Erre ugye pedig a régi és új 44-es nyomvonalak nyugati találkozásánál kerül sor, ahol viszont valóban ott van az "indító"tábla. 

44b.png

Sajátságos megoldás egyébként Budapesthez két eljutási alternatíva megjelenítése, hiszen minden logika szerint el kellene térnie a két értéknek. Sajnos azt azonban nehezen tudjuk kideríteni, hogy a táblán szereplő érték melyik opciót tükrözi, ugyanis a térség úthálózatának jelentős változásainak (különösen az M44-es középső szakaszának megépítésének) köszönhetően a táblán szereplő időállapot már visszakövethetetlen. 

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr9715600580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása