Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

55-ös főút

2020. április 15. - szaja

Az út hossza: 122 km
Az út eleje: Szeged, 5-ös főút
Az út vége: Bátaszék, M6-os autópálya
Érintett főbb települések: Baja

Indítótábla az első végponton: 

Az 55-ös főút a Kálvária sugárút folytatásaként ágazik ki az 5-ös főútból Szeged belvárosában, és meglehetősen monoton módon halad nyugat felé a déli határral nagyjából párhuzamosan. A főút jó három kilométeren keresztül halad Szeged belterületénél, majd a repülőteret elérve találkozik az 5-ös utat észak-déli irányban levágó 502-es főúttal. Az indítótáblát a két főút csomópontját adó körforgalom után találjuk. 

55a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

Bár többször is sommásan kijelentettem, hogy az egyetlen "csak úgy" véget érő kétszámjegyű főút Magyarországon a 12-es, ha valaki nagyon kötözködni akarna, akkor felhozhatná az 55-öst is ebben a kategóriában. Maga a főút ugyanis minden érdemi logika szerint valóban az M6-os elágazásaként ér véget (előbb a Budapest felé, majd a Pécs felé tartó autók kanyarodnak rá a felhajtóra), de mivel a főút nyomvonala az autópályát követően egyenesen folytatódik Bonyhád irányába, így az autópálya csomópontot elhagyva láthatunk egy "55-ös főút" vége táblát. (Egyébként teljesen érthetetlen, hogy miért itt ér véget a főút, hiszen még 15 km-t nyugaton haladva elérnénk a 6-os főúton található Bonyhádot.)

A hosszú felvezetés után rövid választ tudok adni az indítótábla kérdésére: nincs. Az 55-ös út jelenlegi nyomvonala az autópályát elhagyva jó 5 kilométeren át nyílt területen halad, de sem az indulásnál, sem az 56-os főút körforgalmát követően, se a közeli Alsónyék határát elhagyva sem találunk táblát.

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr8915614148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása