Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

40-es főút

2020. április 08. - szaja

Az út hossza: 37 km 
Az út eleje: Albertirsa, 405-ös főút
Az út vége: Szolnok, 4-es főút
Érintett főbb települések: Cegléd, Abony

Indítótábla az első végponton: 

Nem volt egyszerű dolgom ezzel a főúttal, ugyanis a 4-es főútnál már ecsetelt M4 építkezés miatt a térség úthálózata folyamatosan változik, és nehéz hitelesen követni a módosításokat. A most felvázolt 40-es mindenesetre 2018 nyarán bizonyosan így nézett ki (ekkoriak a Google Street View felvételek), és bár az nem biztos, hogy ez azóta változott, de az viszont igen, hogy az M4 teljes körű átadásával a közeljövőben fog. 

A 2018-as státusz szerint a 40-es főút Albertirsa (Alberti) északi határánál a 405-ös főút csomópontjaként indul, ugyanis a dél felé tartó "klasszikus 4-es" út ezen a ponton vált át 40-es számozásra a környékbeli útjelzőtáblák információi szerint. Az út innentől egy darabig a település szélén halad, majd betér a városba és az elejétől végéig végigjárja azt. Táblát azonban sem Albertirsán belül, sem az utána következő Ceglédberceli tartó "üres szakaszon sem találunk.

Indítótábla a második végponton:

Az északi oldal bizonytalanságát ismerve nem számítottam sok jóra a déli végpontnál, de ezúttal kellemesen csalódtam: a 32-es főútnál már megénekelt csomópontot a másik irányban elhagyva azonnal érkezik a 40-es főút rendkívül egyszerű indítótáblája.

40b.png

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr5415598658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása