Indítótábla Blog

Indítótábla Blog

42-es főút

2020. április 09. - szaja

Az út hossza: 59 km
Az út eleje: Püspökladány, 4-es főút
Az út vége: Ártánd, határátkelő (Románia) 
Érintett főbb települések: Berettyóújfalu, Biharkeresztes

Indítótábla az első végponton: 

A 42-es főút Püspökladány északi határában ágazik el a 4-es főútból - az elágazás érdekessége, hogy valójában a 4-es út kanyarodik ki a 42-esből. Ennek egyébként az a kevéssé ismert tény az oka, hogy a 4-es főút eredetileg Erdély feltárását célozta (így tehát a mai 42-esen haladt Kolozsvár felé), és csak a II. világháború után kapta meg a 4-es az új jelentőséget kapó szovjet irányt.

A püspökladányi csomópont egyébként példaértékű, szinte azonnal is érkezik is az indítótábla, ami kifejezetten érdekesen választott célpontokat: a táblára felkerült két közelebbi, kisebb jelentőségű település, de a viszonylag fontos célállomás / határátkelő lemaradt. 

42a.png

Link

Indítótábla a második végponton: 

Az ártándi határátlépőből kilépve egy igazi mini településre érkezünk, kb. 500 méteren keresztül sorjáznak a határforgalmra építő szolgáltatók épületei. Ezeket elhagyva találjuk meg az indítótáblánkat, ami gyakorlatilag tökéletes részletezettséggel tájékoztat. 

42b.png

Link

A bejegyzés trackback címe:

https://inditotabla.blog.hu/api/trackback/id/tr3415598954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása